Börjes Gatukök

Notera: Restaurangen har upphört (Feb 2017).

Börjes Gautkök ligger lite utanför centrum och är något så ovanligt som ett klassiskt gatukök. Man hittar dem fortfarande runt om i Sverige i de mindre städerna. I de större kan man undantagsvis hitta några få kvar ute i en avkrok till industriområde. Inne i städerna har de fått lämna plats till latte palatsen.

Saknar man barndomens korv med bröd är det hög tid att svänga inom Börjes. Men innan det stora vemodet rullar in så kan vi kanske försöka hålla oss till ämnet för bloggen.

Tjock grillad med mos, senap och lingon. Att dricka till, mellanstorlek Pucko. Så ser lunchen ut för många som besöker Börjes. I vanlig ordning väljer jag dock hamburgarmenyn på 150 gram.
För 70:- får man en 150 grams hamburgare, pommes och en dricka. Vad kan man säga, det är ok. Grillkrydda är ju gott. Men sällan har man mött ett ställe med lägre ambitioner. Brödet är typ vad man köper på närmsta snabbköp och burgaren är i klass med mega superbilliga familjepaketet från samma butik. Allt är helfabrikat! En produkt helt i linje med snabbmatskedjorna. Konkurrerar man mot dem så blir 70:- för lunchen helt enkelt inte prisvärd. Trampar säkert på ett par ömma tår, för Börjes är en klassiker i Trelleborg. Men jag kan inte låt bli att önska att man lagt lite energi och ambition här. Varför inte laga allt själv? Göra riktigt bra burgare som människor tagit en omväg för. Nu är det ett alternativ några få dagar per år när man inte riktigt orkar. Det är synd. För konceptet gatukök är ganska svenskt och ganska trevligt, men maten måste vara bättre än närmsta McD.

Kanske jag skall testa en tjock med mos nästa gång.

Kostade: 70:-
Gå igen? Antagligen.

Kommentarer

kommentarer