Queens Sportsbar

Måste erkänna att jag var något kritisk till om detta skulle funka. Lokalen var hyfsat svår, rent av tråkig och dessutom var initiativtagaren helt ny i branschen. Men jag hade fel, riktigt fel och det är jag både tacksam och glad för. Queens Sportsbar är inget mindre än en succé och gillar man fotboll så måste detta vara ett riktigt vattenhål.

Det har gått pinsamt länge innan jag äntligen fick prövat deras mat. Har slunkit in för en öl ganska många gånger men alltså inte prövat maten. Skickar man mail för att boka får man ett autosvar som säger att man måste ringa. Ringde och fick veta att man inte tar bokningar. För att vara säker på att få bord valde jag därför att stämma möte med en vän en tisdagskväll. Uteserveringen slukar en hel del folk och det är ändå ofta ganska fullt här.

En starköl, 0,4 l, kostar från 64:- och vi började med en sådan medans vi gick igenom menyn. Det var burgare som gällde och vi fastnade båda för Queens burgare, 300g för 199:-. Kanske tråkigt kan ni tycka då fokus i deras meny ligger på att man skall bygga sin egna kombination. Men jag kan verkligen rekommendera vårt val. En väl tilltagen burgare som presenterades på ett föredömligt sätt. Jack Daniels glazen gav burgaren en söt behaglig och nästan lite rökig smak. Kanske överanalyserar jag, men amerikansk whiskey får alltid en söt ton från ekfaten. Ekfat som alltid är nya och därmed ger ifrån sig mer smak. Gissar dock att det är smakämnen som används, men oavsett mycket lyckat i burgaren.

(Efter förbudstiden i USA gjorde ekskogsägarna gemensam sak med tunnbindarna och lyckades driva genom en lag om att amerikansk whiskey (bourbon) bara får lagras på fat av ny ek. Vet inte om detta gäller fortfarande, men utan tvekan så används i stort sett alltid amerikansk ek vilket ger en högre vaniljton än fat från t.ex. Spanien.)

Maten var över förväntan och skulle väl säga att är man sugen på en hamburgare så är det få, om något ställe där man kan få en bättre burgare i Trelleborg.

Kommentarer

kommentarer