Systrar & Bönor

Uppdatering – 12 oktober 2017

Systrar & Bönor har renoverat lokalen och lagt mycket energi på att ta fram nya spännande rätter, mackor, kakor osv sedan jag var där senast. Vill nog hävda att man är tillbaka till det fantastiska fik det var när det öppnade. Bra jobbat!

Ursprungligt inlägg – 18 januari 2017

När jag flyttade till Trelleborg för snart 15 år sedan så hade kaffe boomen ännu inte nått ditt. Det var svart kaffe som gällde på de traditionella bagerierna. Efter ett par år började det dyka upp ställen där man kunde få en espresso, men den stora skillnaden kom när Systrar & Bönor öppnade. Det var fräscht, de gjorde gott kaffe och man kunde få något lätt att äta till som höll hög kvalitet.

Nu har det gått ett par år och jag går mer sällan dit. De har tappat stinget och man får en känsla av att de tappat passionen. Men oavsett, det var dags att pröva deras lunch igen.

Hade förväntat mig en dagens men kunde bara hitta en veckans sallad.  Helt klart en fräsch sallad med tillhörande kikärtsbullar. Till detta fick man vatten och inget mer. Priset hade känts mer rimligt om en kaffe ingick. Maten var rakt upp och ner helt ok. Men som jag nämnt innan så verkar det saknas passion idag. Är det kanske så att bed & breakfast och/eller catering delen tar för mycket fokus?

Kostade: 75:-
Gå igen? Ja!

Kommentarer

kommentarer