Trelleburgaren

Förra året vid denna tiden utlyste Trelleborgs Allehanda en tävling där man skulle skapa en unik hamburgare för Trelleborg. Namnet på burgaren var lika enkelt som genialt; Trelleburgare. Lite torrt men ytterst roligt namn. Gillar helt enkelt den typen av uppenbar fyndighet. Efter att vinnaren utnämnts kunde man beställa den på ett par restauranger här i Trelleborg.

Försökte faktiskt vid ett par tillfällen på ett par olika restauranger beställa den utan att lyckas. Lite olika förklaringar till det där jag definitivt är orsaken till den mest uppenbara. Gick på fel ställe en av gångerna. Men nu i januari fick jag äntligen möjlighet att pröva burgaren. En brugare som utan tvekan kommit upp som samtalsämne i väldigt många olika sammanhang senaste året.

Den var god, ingen tvekan om det. Priset 159:- var också helt ok. Självklart handlar detta mycket om PR och man kan säkert få likvärdig burgare på andra ställen. Men jag älskar konceptet och hur Trelleborgs Allehanda tillsammans med krögarna hittar nya vägar att nå ut. Detta samtidigt som man lyfter Trelleborg.

Vet inte om man fortfarande kan få Trelleburgaren? Men jag hoppas klart på liknande koncept framöver. Kanske rent av göra det enkelt för sig och liksom Blossas årsglögg göra en Trelleburgare 2017 osv.

Kommentarer

kommentarer