Weinbergs

Detta har jag sett fram emot. Äntligen fylls återigen lokalerna ute på Idala gård med liv, bra mat och gott vin. För ett par år sedan var detta ett italienskt vattenhål på Söderslätt. Ett ställe vi gärna vallfärdade till för att få bra mat och en känsla av Italien. Det blev ägarbyte och nya ägarna orkade inte riktigt mantla arvet.

Så kom våren 2020 och Simon Weinberg och Henriette Bertheussen tog över gården. Med tanke på deras välrenommerade bakgrund har förväntningarna varit höga.

Med Weinbergs har Trelleborg helt enkelt fått ett lyxigt boutique hotell med tillhörande restaurang. En restaurang i klass med de absolut bästa i Malmö. En restaurang som över tid kanske även kan mäta sig med de bättre i Köpenhamn.

Weinbergs lever upp till mina högt ställda förväntningar.

Miljö

Vi känner klart igen Idala gård. Men de delar vi såg har alla fått en ordentlig uppfräschning. Man har skapat en helhetskänsla av exklusivitet. En avskalad, enkel och diskret känsla av lyx. Här kan man bo ett par nätter, njuta av utflykter på Söderslätt eller till Österlen i fullständig anonymitet. En perfekt bas där man efter dagens upptåg får bra mat.

Maten

Precis som lokalerna är maten exklusiv men utan att vara komplicerade. Här bygger man rätter med subtila smaker som gifter sig fint. Vinlistan är imponerande och somaliern Ida var träffsäker i sina förslag.

Kycklingleverkräm med maltknäckebröd.
Grillad makrill med blåmusslor från Bohuslän, gurka, dill & musselgrädde.
Detta var helt klart kvällens höjdpunkt.
Hängmörat ankbröst från Munka Ljungby, sallad på grönsaker och bär från gården med rökt & gravad äggula.
Just äggulan var magisk. Något helt nytt för mig och superspännande.
Kräm på Thybo ost , serveras med nystekt rågbröd, rökta mandlar & tomatmarmelad.
Är där ost på menyn så är det få gånger jag inte väljer det.

Helheten?

Trelleborg har fått ett nytt guldkorn! Fem kilometer från centrum har vi nu ett vattenhål av högsta klass. Med cykel är det dessutom ganska enkelt att ta sig dit. Söderslätt har länge hamnat i skuggan av Österlen. Jag är övertygad om att detta är något som håller på att förändras. Om Weinbergs är ett bevis på det eller om de är med och ändrar trenden vågar jag inte svara på. En sak är klar; Söderslätt är på gång och jag hoppas vi får njuta av Weinbergs i många år framöver.

Kommentarer

kommentarer