Sodalicious

Fick förmånen att besöka Trelleborgs läsktillverkare Sodalicious för ett par dagar sedan. Sodalicious är inget nytt för de av er som följer vår Facebook sida och det var därför väldigt spännande att få möjlighet till en rundtur på bryggeriet för att lära mig mer om deras produktion. Detta är småskalighet i sin finaste form. Mattias berättar om de olika stegen och hur han dagligen via ett väldigt tungt moment tillsätter kolsyran till råsaften. Man ser på hans överarmar att antalet flaskor som produceras ökat dramatiskt sedan de startade för ett par år sedan.

En läsk är i teorin vatten, kolsyra och en eller annan smak/råsaft. Mattias berättar om de olika smakerna, en del är enklare att skapa medans t.ex. Julsodan krävde att man bland annat kokade en hel del gröt i fabriken för att få fram en del av julsmaken.

Sodalicious är en spännande satsning som jag tror ligger väldigt rätt i tiden. Fler och fler, framförallt ungdomar, väljer alkoholfritt och då är det fantastiskt att äntligen kunna välja ett mer vuxet alternativ. Sodalicious produkter har genomgående mindre socker än de flesta andra läsk. Man gör läsk för hand, utan färg- och konserveringsämnen, med ekologiska råvaror.

Ett stort tack för rundvisningen Mattias och lycka till framöver!

Kommentarer

kommentarer