Strandgatan32 by Dannegården

Dannegården är en hörnsten i Trelleborgs restaurangutbud. Stället har funnits i en eller annan form så länge jag kan minnas. Kvaliteten och ambitionsnivån har varierat kraftigt men sedan ett par år tillbaka har kursen varit tydlig. Man vill skapa ett hotell med tillhörande restaurang som håller hög kvalitet.

Har man lyckats? Utifrån förutsättningarna skulle jag säga att man gjort det, eller att man är på god väg. Upptagningsområdet är begränsat, så att positionera sig i toppen innebär att man riktar sig till en ganska liten kundkrets. Dannegården är tillsammans med Ångkvarnen och Idala gård (varit där många gånger, men ännu ej bloggat om stället) Trelleborgs bästa ställe. Enda egentliga frågetecknet framöver är om man lyckas hålla en jämn hög kvalitet. Med tanke på marknadens storlek blir köken ganska små vilket innebär att det är svårare att driva en konsekvent matstrategi om kocken slutar. Detta gäller självklart alla restauranger som tävlar i toppen här nere.

Dagens lunch är omfattande på Strandgatan32 by Dannegården. Det erbjuds en stor fin salladsbuffé till lunchen. Själva lunchen var väldigt dekorativ och risotton var otroligt fin. Varje del smakade bra och kul att ta sig tid att kunna njuta upplägget. Efter lunchen bjöds det på kaffe och kaka. Med ett pris på 135:- landar man i den absoluta toppen. Är det värt så mycket pengar? Ja, det tycker jag. Man går inte hit för en snabb lunch eller för att bara mäta hungern. Här går man när man har lite extra tid och gärna då med en kollega eller affärspartner. Det är på en långsam lunch med bra samtal som Dannegården kommer till sin rätt.

Kostade: 135:-
Gå igen? Ja, när jag har ett affärsmöte

Kommentarer

kommentarer